Pe lângă faptul că este un produs certificat CE, cemher Microcement a fost supus la mai multe teste.
Da, testele stricte arata ca, dupa fazele de aplicare si uscare, Microcimentul nu elibereaza in aer substante nocive pentru adulti si copii.
Testele arată rezistența ridicată a Microcimentului la diferite solicitări. Rezistența la suprafață este mai mare decât cea a lemnului. Este recomandabil să respectați câteva sfaturi privind întreținerea suprafeței. Consultați întrebările frecvente: „Cum să mențineți un aspect perfect în timp”.
Microcimentul are specificații similare cu cele ale unei podele din lemn de ultimă generație. Acest material are o rezistență excelentă și este potrivit pentru utilizare ca acoperire a podelelor și pereților, totuși microcimentul tradițional nu este comparabil cu ceramica, dar microcimentul nostru este singurul care este comparabil cu suprafețele ceramice.
Toate suprafețele, chiar și cele mai dure, pot fi zgâriate. Gândiți-vă la oțel (caroseria mașinilor) care se zgârie ușor atunci când este supus la stres cu obiecte ascuțite. Ca și în cazul tuturor suprafețelor, aceste zgârieturi vor fi mai evidente pe suprafețele foarte strălucitoare și moi pe suprafețele mai mate. Din acest motiv, recomandăm un finisaj tern și un efect mai material. Dacă trebuie îndepărtate zgârieturile, se poate efectua întreținere extraordinară, ca și în cazul suprafețelor din lemn.
Datorită tonerelor speciale, se pot obține multe combinații de culori. Intensitatea și nuanța culorii vor varia, în funcție de cantitatea de colorant folosită. De fapt, diagrama de culori oferă doar un ghid aproximativ: va fi sarcina aplicatorului să furnizeze mostre pe baza solicitărilor clientului. De asemenea, este posibil să se creeze efecte precum vopsele lustruite, mătăsoase, tulburi și acide, precum și să se ofere nuanțe și inserții decorative pentru a forma finisaje unice și personalizate cu mare impact estetic și eleganță.
Aruncă o privire la pagina cu colori.

Ca ghid, ar dura aproximativ o săptămână pentru a crea 100 m2. Dar timpii de aplicare depind de complexitatea și tipul instalării. In cazul unei suprafete existente, poate necesita inca cateva zile, necesare pentru evaluarea si pregatirea bazei.
Da, pur și simplu șlefuiți/răzuiți suprafața și aplicați din nou Microciment. Această procedură este utilă în special pentru restaurarea și renovarea suprafețelor, cum ar fi, de exemplu, schimbarea utilizării spațiilor comerciale.
Da, obiectele grele și ascuțite pot marca suprafețele de microciment.
Cemher oferă o gamă largă de etanșare și tipuri de microciment. Alegerea protecției adecvate și a tipului de microciment depinde de cerințele clientului final. Există produse pe bază de solvenți și apă. In functie de sigilantul ales va proteja pe deplin de substantele lichide, in special cele mai folosite in mediul casnic, precum vinul, uleiurile, otetul si cafeaua, trebuie indepartate rapid de pe suprafata microcimentului inainte ca acestea sa patrunda la orice adancime, daca sunt folosite. în combinație de masă de microciment impermeabil și cel mai rezistent etanșant va obține o suprafață complet impermeabilă la pete, apă etc.
Se recomandă anumite măsuri de precauție eficiente: a) asigurați un preș la intrarea în casă care poate reține praful, nisipul și particulele abrazive b) măturați sau aspirați în mod regulat c) folosiți pâslă de protecție sub mobilier, în special sub mobilierul care este mutat des, cum ar fi scaune d) în cazul în care este necesară mutarea mobilierului greu, e) înainte de vopsire, electricitate, instalații sanitare, mutare și manipulare a mobilierului, protejați podeaua cu carton, pături de lână și foi de nailon.
Curățarea unei podele de microciment este foarte simplă. Pentru curățarea suprafețelor este suficientă o cârpă umedă, cu adaos de puțin detergent neutru pentru pardoseli. Se recomandă tratarea periodică a podelei cu un produs de protecție specific care să nu conțină ceară, astfel încât să nu se zgârie cu pași și să nu dispară într-un timp scurt, acest produs este FLOOR PROTECT (Vizitați pagina de întreținere). Detergenții pe bază de acid, amoniac, clor sau orice produs detergent abraziv sunt absolut interziși. Se recomanda folosirea numai de detergenti neutri care nu sunt agresivi.
Marca Cemher nu produce vopsele, ci acoperiri de ciment si polimer pentru utilizare ca finisaj decorativ (grosime 2-4 mm) pentru suprafete interioare si exterioare. Considerat ca exemplu de acoperire cu o mare valoare arhitecturală și estetică, microcimentul a fost formulat pentru a acoperi, restaura și recrea suprafețele verticale și orizontale, oferind în același timp efectul mult căutat al pardoselilor „finisat cu ciment”.
Da, pur și simplu șlefuiți/răzuiți suprafața și aplicați din nou Microciment. Această procedură este utilă în special pentru restaurarea și renovarea suprafețelor, cum ar fi, de exemplu, schimbarea utilizării spațiilor comerciale.
Microcimentul are o aderenta perfecta chiar si pe suprafete cu sisteme de incalzire in pardoseala. Este esențial să alegeți un substrat potrivit pentru sistemul de încălzire instalat. Microcimentul Cemher are o valoare a conductibilității termice de λ = 0,46.
Da, poate fi folosit pe orice tip de suprafata cu conditia sa fie tratata corespunzator. Cu toate acestea, nu este recomandat să expuneți produsul la contactul continuu cu o sursă de căldură, sau să plasați oale fierbinți, microroca specială de microciment dacă aceasta poate rezista la temperaturi ridicate și este rezistentă la apă, dar este întotdeauna recomandabil să nu supraexpuneți perioade lungi la temperaturi ridicate, ca o precauție, deși produsul rezistă la temperaturi mai mari de 200 º.
Testele de rezistență la căldură efectuate pe material au obținut rezultate excelente. Microcimentul a fost încălzit la o temperatură de 200°C fără a prezenta niciun defect. Cu toate acestea, nu este indicat să plasați obiecte care fierb direct pe suprafață, așa că trebuie folosite covorașe rezistente la căldură adecvate. In plus, in cazul blaturilor de bucatarie se recomanda folosirea unei placi de taiere potrivita, microrock rezista la temperaturi ridicate si duritati asemanatoare ceramicii, insa un cutit ascutit ar putea deteriora suprafata ca si in cazul marmurei, ceramicii etc.
Cu siguranță, da. Microcimentul are o rezistență ridicată la abraziune și este recomandat și pentru construcția de rampe de acces, parcări și căi de acces. În aceste cazuri, se aplică doar varianta stratului de bază de Microciment, care asigură, de asemenea, că materialul are rezistență la alunecare. De asemenea, rețineți că rezistența la traficul vehiculelor este determinată de grosimea substratului. La restaurarea podelelor vechi, va fi convenabil să verificați condițiile și să aflați grosimea suportului, cel mai bun microciment pentru aceste suprafețe este microroca.